Uskallan väittää, että onnistumisprossat on muita selkeästi paremmat. Konkreettisia neuvoja, pragmaattisuutta ja proaktiivisuutta reaktiivisuuden blokkaukseen.

Usein kuulen sanottavan, että kaikki keinot on jo kokeiltu. Ne on niitä huonoja keinoja, joita kouluttajat ja some tarjoilee. Ongelma on usein koulutusmetodeissa se, että ne on ns. tottelevaisuuskoulutuksiin tarkoitettuja. Palkkaushan on maailman paras juttu, on se sitten nami, sosiaalinen palkka tai ”lelu”. Käytöshäiriöissä ei voi alkaa ”neuvottelemaan” koiran kanssa, koska se päättyy yleensä huonosti tai on kuukausien työn tulos. Siltikin koira on vain yleensä lahjottu hiljaiseksi ja suhde koiraan on vääristynyt. Tein tuota lapsena äidilleni, ja ”kiristin” haluamani. Huudan, jos et osta! Koirilla se on niin, että huudan, jos et anna namia.

Haluatteko oikeat toimintatavat, jolla voisitte lähteä muuttaa koiran käytöksen oikeaan suuntaan??

Usein kouluttajat jankuttaa, että kyllä sen täytyy toimia tai ette osaa tehdä oikein. MAUTONTA!! Vilkaisen koiraa ja ymmärrän, ettei tuota voi korjata niillä keinoilla mitä on annettu. Ei ainakaan omistaja. Parhaissakin tapauksissa se kestää kuukausia, ja koira elää jatkuvassa stressissä koulutuksen ajan. <—TUOTA MAINOSTETAAN POSITIIVISENA KOULUTUKSENA?? Se on kaikkea muuta, lähinnä koiransa ”kiduttamista”. Vika ei ole omistajien, koska uskotaan kaiken maailman höpölöpö juttuja, mitä ns. asiantuntijat tarjoilee. Kaiken huipuksi nämä kouluttajat syyttelee omistajia, kun itse tarjoilee kehnoja keinoja tai sitten vaatii ostamaan lisää yksityistunteja.

Usein tarjotaan keinoiksi, anna namia ja pakene tai palkkaa lelulla. Mene eteen seisomaan ja sano zip zip tai yes yes jne. Em. keinot alkaa näkymään heti, jos on tuottaakseen tulosta. Koirakoulut ja kouluttajat huijaa omistajia ostamaan 3-15x yksityistunteja. Lopputulos on lähes aina ollut huono.

TOISIN MITÄ MUUT, ANNAN JO YHDEN KERRAN KOULUTUKSILLE TAKUUN REMMIRÄHJIIN, ETTÄ KÄYTÖS PARANEE NÄKYVÄSTI, JOS OHJEITA NOUDATETAAN. Sama systeemi, kuin mm. autonhuolloissa, hoidat huollot kuten pitää niin takuu ei raukea. Jos säädät omiasi” tai laiminlyöt ”korjausmetodeja” niin se on varmin keino epäonnistua.

En voi pikakorjata koiraanne, mutta voin pikakorjata teidän toimintamallin ja saadaan koira hallintaan. Silloin voidaan lähteä siedättämään. SIEDÄTYS ON PARAS METODI, KUN SE TEHDÄÄN OIKEIN. Teen kaiken eri tavoin kuin muut, ja siksi tulokset on on aivan omaa luokkaansa. En anna koiralle vetovastuuta, ohjaan koiraa itsekin ja menen lähelle, kun saan koiran hallintaan. En hiivi 10m päässä työntämässä silmiä ja suuta täyteen namia. Autan valitsemaan optimaaliset ulkoilutarvikkeet, ei mitään M&M tason ylikalliita ja huonoja varusteita, jotka ei istu koiran päälle. Valmistutan pienimuotoisesti itsekin ulkoilutustarvikkeita, jotka on toimivia ja mukavia sekä turvallisia oikein käytettynä.