Ongelmakoiran kotikoulutus

Koira asuu sisätiloissa, minun ja koirieni kanssa. Perehdyn ongelmiin sinä aikana, poistaen ei-toivottua käytöstä. Luon siis pohjaa uudelle käytösmallille. Laadin omistajalle myös ohjeet jatkoa varten. Kotikoulutuksen kesto ja sisältö vaihtelee koiran ongelmista riippuen. Pääasiassa päivä-ja kotikoulutuksissa toimin samalla kaavalla, mitkä olen vuosien aikana todennut toimiviksi. Koiralla on mahdollisuus tutustua, omien koirieni avustuksella laumakäyttäytymiseen. Se poistaa remmirähjäystä, pelkotiloja ja avaa koiralle uudenlaisen tien koiramaailmaan, laumassa elämisen muodossa. Koiralta katoaa aggressiivisuus toisia koiria kohtaan, koska koira on siedättynyt. Todennut, ettei toiset koirat ole uhka. Tämä käytös periytyy myös kotioloihin, kun koiralla on tapahtunut ”asennemuutos”. 

Kotikoulutus sopii melkeinpä mihin tahansa ongelmaan, mutta erityisen hyvin remmirähjäykseen. Yleensä on kyse pelosta, joka voitetaan elämällä muiden koirien kanssa. Innostumisen takia huutava koirakin oppi, että miten koirien kanssa kuuluu olla. Tätä ei voi koirapuistoissa oppia, koska siellä ei ole laumaa. Koirapuistoissa koirat juoksee kuin päättömät kanat ja omistajat sotkee sekaan. Huonoja kokemuksiakin voi tulla puolin ja toisin. Ne sitten taas heijastuu remmikäytökseen.

Koska koirat asuu sisällä kotioloissa niin voin ottaa vain kahdelta asiakkaalta koiria kerrallaan. Koirat ei ole keskenään valvomatta omien koirieni kanssa, jos siihen ei ole edellytyksiä. Asiakkaiden koirilla on mahdollisuus päästä mukaan mm.kauppareissuille, kaupungille ja kesällä uimaan yms. Asiakkaiden koirat ei ole kontaktissa toisiinsa, jos edellytyksiä ei ole toimeentulolle. 

Jos koira olisi menossa hoitolaan loman ajaksi niin tässä olisi vaihtoehto sille. Loman aikana voisi korjata käytösongelmia ja tarjota koiralle mukavat olot häkkihoidon sijaan. Koirahoitoloissa usein koirat unohdetaan häkkiin ja lyhyt ulkoilu 2-3 kertaa/pv. Minulla vastaava määrä on 6-8 kertaa ja kesällä 10-20 kertaan, jos koira pärjää muiden kanssa. Hinnastosta löytyy hinnat kotikoulutus kohdasta. Jos omistajalla 2 koiraa niin veloitus toisesta on 40-50%.