Miespelko

Miespelko on hyvinkin yleinen ongelma koiralla. Syitä miespelkoon voi olla useita, mutta ne on korjattavissa. Pitää vain saada oikea tilannekuva ja oikeat keinot sekä lähestymistapa käyttöön.

Mieskouluttajana näen koiran aidot reaktiot miehiä kohtaan, naiskouluttajat ei tätä pääse näkemään ja siksi LUOTETTAVAN arvioinnin tekeminen on mahdotonta.

Välillä koirat ottaa minut paremmin vastaan, kun muut miehet. Välillä taas se pahin puoli tulee esiin, kun sisään tuleekin itsevarma kaveri, jota koira ei osaa lukea ilmeettömyyden vuoksi.

Olen omistanut kymmeniä miehiä pelkääviä koiria, joille olen ollut ”punainen vaate”, mutta elettyään miehen kanssa pelko on kadonnut. Siksi tiedänkin, että miten näitä miehiä pelkääviä koiria tulee käsitellä. Olen lisäksi asunut asiakkaiden miehiä pelkäävien koirien kanssa ongelmitta. Osaan olla tekemättä ongelmia niin silloin osaan neuvoa siinä muitakin.

Asiakaskäynnillä on tärkeää nähdä, että mikä on se AITO reaktio. Kouluttajana osaan tulkita syitä, mikä laukaisee koiran käytöksen ja miten tätä vältetään sekä miten se voidana luotettavasti korjata.

Lisäksi koira saa yleensä minusta yhden positiivisen kokemuksen lopulta, vaikka ensi reaktio voi olla negatiivinen. Koira voittaa pelon ja huomaa, ettei tässä ollutkaan hätää.